fbpx

Ortho Smile

Program: Luni-vineri: 12:00 – 19:00

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
cabinet ortodontic cluj

OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj -tratamente ortodontice

La OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj pot fi tratate si corectate anomaliile dentomaxilare. Dintii strambi sau care nu au o aliniere corecta sunt mult mai greu de intretinut, dar in acelasi timp pot fi pierduti mai devreme din cauza parodontopatiei si a carierii. Specialistii OrthoSmile cabinet ortodontic Cluj, recomanda tratamentul ortodontic pentru o mai buna sanatate orala, un aspect mai placut, dar si pentru o durabilitate mai mare a dintilor. 

Cabinet ortodontic Cluj – OrthoSmile – ce este un tratament ortodontic?

Etimologic vorbind, termenul de ortodontie provine din grecescul ”orthos” care inseamna drept, iar ”odous” inseamna dinti. Este important de stiut ca un tratament ortodontic nu se recomanda a fi facut doar din motive estetice, adica doar cu scopul de a avea o dantura perfecta si frumoasa, ci se face tinand cont si de aspectul facial al pacientului, precum si de muscatura sa. 

Ortodontia si ortopedia dento-faciala este o ramura a medicinii dentare care se ocupa cu alinierea dintilor, corectarea muscaturii si rapoartelor dintre cele doua maxilare. Astfel, rezultatele obtinute in urma unui tratament ortodontic sunt atat fizionomice, cat și functionale. 

Un tratament ortodontic presupune utilizarea aparatelor ortodontice de mai multe tipuri. 

Cabinet ortodontic Cluj – OrthoSmile – tipuri de terapii ortodontice

Există diverse tipuri de aparate ortodontice care iti pot oferi increderea intr-un zambet frumos si sanatos. In acest sens, la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj, există 4 tipuri principale de terapii ortodontice:

  1. Tratament cu aparat mobilizabil – se preteaza copiilor pana la varsta de 12 ani. Acesta implica utilizarea unui aparat aplicat pe o singura arcada (maxilar/mandibula) care poate fi indepartat de catre pacient (placute palatinale, placute linguale). Scopul fiind realizarea de modificari in cadrul arcadei in care este aplicat: largire maxilar, aliniere dinti dacă exista spatiu.
  2. Tratament cu aparat mobil (functional) – se pretează copiilor pana la varsta de 12-13 ani. Acesta implica utilizarea unui aparat aplicat pe ambele arcade (maxilar și mandibula), de cele mai multe ori fiind dintr-o singură bucata. Scopul fiind corectarea muscaturii prin repozitionarea mandibulei sau indepartarea obiceiurilor vicioase. 
  3. Tratament cu aparat fix – se preteaza atat in tratamentul copiilor (nu este necesara asteptarea pana la schimbarea tuturor dintilor de lapte), cat si a adultilor. Durata medie a unui astfel de tratament fiind de 2-3 ani, cu variații care implică factori, precum varsta, sexul pacientului, anomalia initiala. 
  4. Tratament cu gutiere (alignere) – se preteaza adolescentilor care si-au finalizat cresterea scheletica, cat si adultilor. Acesta implica corectarea pozitiei dintilor prin purtarea unor seturi de gutiere estetice. 

Un tratament ortodontic modern si eficient iti ofera sansa de a avea un zambet sanatos si frumos. Vino la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj si solicita un consult. Te invitam sa ne urmaresti si in Social Media pentru mai multe informatii de actualitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.