fbpx

Ortho Smile

Program: Luni-vineri: 12:00 – 19:00

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
orthosmile - cabinet ortodontic cluj

Avantajele și dezavantajele aparatului dentar fix pentru copii

Multi copii se confrunta cu o serie de probleme de estetica dentara, precum: dinti strambi, distantati sau inghesuiti. Daca esti parinte si te gandesti la optiunea unui aparat fix pentru copilul tau, atunci acest articol este pentru tine. In cele ce urmeaza, vei afla de la  specialistii OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj, care sunt avantajele si dezavantajele montarii unui aparat ortodontic fix pentru copii. 

OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj – avantaje ale aparatului dentar fix 

In cazul in care dintii copilului nu au pozitionarea corecta, un tratament ortodontic este mai mult decat recomandat. In acest sens, cu cat tratamentul este inceput mai devreme, cu atat costurile sunt mai mici, dar si dintii sunt repozitionati corect intr-un timp mai scurt. 

Aparatul dentar fix este recomandat in cazul tratamentului ortodontic la copii. Acesta este format din bracketi si arcuri ce unesc bracketii intre ei. Distingem o serie de avantaje ale aparatelor dentare fixe:

  1. Eficienta crescuta fata de aparatele mobile/mobilizabile. Tocmai pentru faptul ca acesta este fix, actioneaza 24/24 asupra dintilor, imprimand miscare continua asupra dintilor. In acest fel, este asigurata eficienta sa. 
  2. Posibilitatea personalizarii aparatului. Aceste tipuri de aparate sunt preferate de copii. Elasticile pot fi colorate și schimbate regulat, astfel, copiii isi pot alege culorile, in functie de preferinte.
  3. Rezultate de durata, permanente. Rezultatele tratamentului cu aparat dentar fix sunt de durata numai daca sunt respectate indicatiile medicului. Astfel, dupa ce dintii au ajuns in pozitia dorita este necesara purtarea unei contentii pe timp de noapte. Specialistii de la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj recomanda sa nu fie neglijat acest aspect, pentru ca aceasta contentie ajuta dintii sa ramana in pozitia lor ideala, pana se vor stabiliza in os. 
  4. Limiteaza consumul de dulciuri. Tratamentul cu aparat fix limiteaza consumul de gume de mestecat, bomboane si caramele, anume din cauza prezentei bracketilor. 

OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj – dezavantaje ale aparatului dentar fix

Pe langa avantajele pe care le prezinta aparatul dentar fix, exista si o serie de dezavantaje ale acestuia. Asadar: 

  1. Trebuie purtat in permanenta, pana la finalul tratamentului. Pentru un adult acesta ar putea fi un dezavantaj, insa pentru un copil ar putea fi ceva mai interesant. Totusi, specialistii de la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj ne asigura ca anume acest aspect asigura eficienta sporita, faptul ca este purtat  si actioneaza asupra dintilor în permanenta.  
  2. Necesitatea unei igiene dentare riguroase si a utilizarii periutelor interdentare. Este un dezavantaj pentru ca inseamna mai mult timp acordat igienei dintilor, intrucat trebuie realizata dupa fiecare masa. Insa pentru copii poate fi o experienta interesanta. Acestia vor invata sa foloseasca apa de gura si periuta interdentara de mic. 
  3. Este o optiune mai putin estetica, avand vizibilitate maxima. Totusi, multi copii anume din acest motiv prefera un astfel de aparat dentar, datorita vizibilitatii si faptului ca pot personaliza elasticile in culorile dorite. 
  4. La inceputul tratamentului apare un usor disconfort, care dispare in maxim o saptamana. Disconfortul apare, de obicei, la nivelul dintilor (poate fi controlat prin alegerea unor alimente mai moi in primele zile dupa aplicarea aparatului sau prin utilizatea unui analgezic) si/sau la nivelul obrajilor si a buzelor (poate fi controlat prin utilizarea de ceara ortodontica).

La OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj, tratam dintii copiilor cu multa grija si acuratete. Daca ai nevoie de un tratament ortodontic eficient, sigur si de calitate, programeaza-te la un consult la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj. Urmareste-ne si in Social Media pentru a fi la curent cu activitatea cabinetului nostru si ultimele noutati despre aparatele dentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *