fbpx

Ortho Smile

Program: Luni-vineri: 12:00 – 19:00

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
orthosmile - cabinet ortodontic cluj

OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj – Tratamentul cu aparat dentar la copii

Dintii strambi, inghesuiti sau distantati, reprezinta una dintre problemele de estetica dentara cu care se confrunta copiii. Specialistii de la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj atrag atentia asupra faptului ca daca aceste probleme nu vor fi tratate la timpul potrivit, acest lucru ar putea duce la agravarea problemelor si la prelungirea tratamentelor in adolescenta. In acest fel, purtarea unui aparat dentar este mai mult decat o necesitate medicala. 

OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj – cand are nevoie copilul de aparat dentar?

Asociatia Americana a Medicilor Ortodonti recomanda ca prima vizita la medicul ortodont sa aiba loc cel tarziu la varsta de sapte ani. La aceasta varsta, primul molar definitiv este deja format, iar medicul ortodont poate stabili daca muscatura copilului este una corecta si daca acesta prezinta diverse obiceiuri vicioase sau parafunctii (respiratie pe gura, interpunerea limbii intre dinti la inghitire, interpunerea buzelor intre dinti, etc) care afecteaza atat pozitia dintilorl cat si functionalitatea muscaturii.

Specialistii de la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj recomanda vizita la medicul ortodont in cazul in care dantura copilului prezinta urmatoarele situatii:

 1. Dificultati de masticatie, vorbire si inghitire;
 2. Exista spatii prea mari intre dintii alaturati;
 3. Dintii frontali sunt inghesuiti;
 4. Dintii de lapte s-au schimbat prea devreme sau prea tarziu (dintii de lapte incep sa se schimbe odata cu varsta de cinci ani, iar la varsta de 13 ani acest proces trebuie sa fie definitivat);
 5. Muscarea obrazului;
 6. Respiratie pe gura;

OrthoSmile – cabinet ortdontic Cluj – beneficiile tratamentului ortodontic pentru copil

Un tratament ortodontic precoce vine cu o serie de beneficii, lucru sustinut si de specialistii de la Cabinetul OrthoSmile. Așadar, iata doar cateva dintre beneficiile realizarii unui tratament ortodontic la cei mici:

 1. Ghideaza cresterea maxilarului si a dintilor permanenti;
 2. Corecteaza pozitia limbii si asigura o dezvoltare corecta si armonioasa a dintilor si a fetei;
 3. Corecteaza obiceiurile vicioase si a parafunctiilor;
 4. Elimina necesitatea unui tratament complex mai tarziu;
 5. Reduce timpul de tratament;

OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj  – netratarea malpozitiilor dentare la copil 

Netratarea anomaliilor dentare provoaca o serie de probleme, care mai tarziu necesita un tratament mai complex, dar si mai costisitor. Asadar, netratarea acestora duce la:

 • probleme de pronuntie;
 • aparitia cariilor dentare;
 • durere la nivelul articulatiei temporo-mandibulare;
 • afectiuni digestive cauzate de masticatia incorecta;
 • inghesuiri dentare;
 • aspect facial inestetic;

Daca ai nevoie de un tratament ortodontic eficient, sigur si de calitate, programeaza-te la un consult la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj. Urmareste-ne si in Social Media pentru a fi la curent cu activitatea cabinetului nostru si ultimele noutati despre aparatele dentare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.