fbpx

Ortho Smile

Program: Luni-vineri: 12:00 – 19:00

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
OrthoSmile - cabinet ortodontic Cluj

OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj – mituri despre aparatul dentar

Tot mai multe persoane pun pret pe dantura lor si isi doresc un zambet perfect. Un zambet estetic si natural ofera mai multa incredere in sine si sansa de a zambi fara anumite complexe. Astfel ca, în anumite situatii, persoanele au nevoie de ajutorul unui medic ortodont si purtarea unui aparat dentar, care nu doar va reface zambetul, ci si va rezolva anumite probleme de masticatie, vorbire si postura. De-a lungul timpului, au aparut o serie de informatii eronate si mituri cu privire la aparatele dentare. In acest articol,  in calitate de medici specialisti la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj vom demonta cateva dintre miturile existente despre aparatele dentare. 

OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj – Aparatul dentar – intre mit si adevar 

Miturile aparute despre aparatele dentare impiedica tot mai multi oameni sa ia o decizie corecta cu privire la necesitatea unui tratament ortodontic. 

Un tratament ortodontic adecvat inseamna un zambet frumos, obtinut in mod natural si mai multa incredere in sine. Așadar, sa vedem cateva dintre aceste mituri:

  1. Aparatul dentar provoaca durere. In general, procedura de aplicare a aparatului dentar nu este dureroasa. Totusi, pacientul poate simti după aplicare, dar si la fiecare activare lunara, o usoara presiune sau disconfort. Specialistii de la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj considera ca pacientul trebuie informat corespunzator cu privire la toate modificarile care pot interveni in tratamentul ortodontic, cat si cu privire la indicatiile de purtare a aparatelor ortodontice. 
  2. Tratamentul cu aparat dentar este pe termen lung. Inovatiile tehnologice accelerate in domeniul ortodontic au facut ca timpul de purtare a unui aparat dentar sa fie redus considerabil. In medie, durata unui tratament ortodontic cu aparat fix este de 2-3 ani, in functie de complexitatea anomaliei si varsta pacientului.
  3. Aparatul dentar este inestetic. Vremurile cand aparatul dentar nu avea un aspect tocmai placut au trecut, iar inovatiile tehnologice permit si purtarea unui aparat dentar invizibil. La OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj, am inteles ca pacientii isi doresc solutii care sa le ofere si un confort estetic. 
  4. Aparatul dentar se aplica doar pe dintii permanenti. Problemele ortodontice pot aparea de la o varsta frageda, astfel incat cu cat tratamentul este mai precoce, cu atat este mai bine. Totusi, prima consultatie ortodontica se recomanda a fi facuta in jurul varstei de 7 ani. Cel mai frecvent, dintii ies inghesuiti din cauza maxilarelor prea mici si necesita a fi largite cat mai devreme, pentru ca atunci oasele sunt maleabile. Aparatele dentare sunt variate, fie mobilizabile/functionale, fie fixe, necesitatea acestora fiind hotarata de medicul specialist ortodont doar in urma unui consult primar.
  5. Dupa inlaturarea aparatului dentar, dintii se stramba la loc.  Dintii au memoria locului, totusi, dupa inlaturarea aparatului dentar, medicul ortodont recomanda folosirea pe timp de noapte a unei contentii, fixa sau mobilizabila (gutiera) care impiedica dintii sa se miste si sa revina la pozitia lor initiala. Decizia asupra tipului de contentie care se preteaza pentru fiecare caz o ia medicul specialist ortodont.
  6. Aparatul dentar slabeste dintii. Specialistii de la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj te asigura ca nu exista motive de ingrijorare in acest sens. Pe parcursul tratamentului, dintii sunt transferati prin os. Un dinte se poate misca cu aproape un milimetru in fiecare luna, in functie de anomalie. Osul se comprima si se resoarbe, iar in locul ramas liber se creaza os pentru a umple locul. Dintii se misca la atingere, dar acest lucru nu trebuie sa constituie motive de ingrijorare, intrucat dintii se vor fixa in os intr-o noua pozitie. 
  7. Aparatul dentar se coloreaza. De la colorantii din bauturi si mancare se pot colora modulele din jurul bracketilor, dar aparatul in sine nu se coloreaza. Oricum aceste module sunt schimbate la fiecare consultatie ortodontica. 

Daca ai nevoie de un tratament ortodontic eficient, sigur si de calitate, programeaza-te la un consult la OrthoSmile – cabinet ortodontic Cluj. Urmareste-ne si in Social Media pentru a fi la curent cu activitatea cabinetului nostru si ultimele noutati despre aparatele dentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.